1. Filizlendirme
Glütensiz tahıllar ve baklagiller belirli nem ve sıcaklıkta kapalı bir ortamda filizlendirme işlemine tabi tutulur. Tahılların ve baklagillerin enzimleri ortaya çıkar. Bu sayede vücut tarafından daha kolay sindirilmesine yardımcı olur. Aynı zamanda filizlenen tahılların besin değerleri artar.
2. Kurutma
Filizlendirdiğimiz tahıllar ve baklagiller zararlı bakterilerin üremeyeceği koşullarda kapalı bir ortamda kurutulur. Filizlendirme ve kurutma işlemi yaklaşık 3 günde tamamlanır. Ortaya zengin koku ve aromalar çıkar.
3. Öğütme
Kuruyan tahıllar ve baklagiller özel bir değirmende öğütülür.
4. Un Haline Getirme
Filizlendirilen, kurutulan ve öğütülüp un halin getirilen tahıllar ve baklagiller harmanlanarak farklı glütensiz un çeşitleri elde edilir.
FİLİZLENDİRMENİN ÖNEMİ
Filizlendirme; besinlerin vitamin, protein ve enzim değerlerini artırır. Bu işlem tahıllara, baklagillere ve yenebilir tohumlara bambaşka bir doku ve tazelik kazandırır. Aynı zamanda vücudumuz tarafından daha kolay sindirilmesini sağlar. Tahıllar, baklagiller ve yenebilir tohumlar farklı miktarlarda fitik asit içerir. Filizlendirme işlemi, fitik asitin parçalanmasına ve bu sayede sindirim ve mineral emiliminin sağlanmasına neden olur. Filizlenen besinlerin lif oranı yüksektir. Lifler, şekerin kan dolaşımına emilimini yavaşlatır. Bu da kan şekeri seviyesinin ani yükselmesini ve düşmesini önler.